четвер, 22 листопада 2018 р.

Безпека на дорозі – безпека життя!

Життя – найдорожче, що є у людини!
Дорослий цінує життя і дитина.
І з тим, щоб життя розквітало усюди,
Розумні придумали правила люди.
Бувають складні, а бувають прості
На правила мають зважати усі.
Тому для здоров'я і тіла, і духу
Дотримуйся правил дорожнього руху!

Ми з вами щодня перебуваємо в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт – то водіями. Для виконання цих ролей ми повинні знати правила дорожнього руху та засоби його регулювання.
З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в Белеївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів з 12 по 16 листопада тривав Тиждень безпеки дорожнього руху. Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі.
Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.
Завдяки проведеній профілактичній роботі ми сподіваємося, що кожний громадянин усвідомлює, що найцінніше, що він має – це його життя. Тому ми закликаємо усіх учасників дорожнього руху бути обачливими, обережними та поважати один одного.
Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.
У школі проведенню профілактичної роботи з дітьми приділяється особлива увага, і не лише на цьому тижні, а протягом усього навчального року. Головне – ще змалечку навчити дітей відповідально відноситися до власної безпеки, уберегти життя і здоров'я учасників дорожнього руху.