середу, 21 листопада 2018 р.

Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної грамотності «Бобер–2018»

Ми живемо в епоху величезного впливу науково-технічного прогресу практично на всі сфери людської діяльності. Ледве встигають появитись нові технології, як вони стають застарілими, і їх замінюють ще новіші. Тому, щоб бути конкурентоздатним у своїй галузі, кожний фахівець повинен досконало володіти сучасними інформаційними та комунікативними технологіями.
Значення шкільного курсу інформатики, у якому учні вивчають основні принципи та ознайомлюються з сучасними напрямками розвитку цих технологій, з кожним роком зростає. Одним з важливих засобів зацікавлення учнів навчанням є проведення різного роду змагань, конкурсів.
Ідея конкурсу «Бобер» виникла в 2003 році під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики у керівника литовської команди проф. Валентини Дагєне. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей – «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру.
Більше про конкурс читайте на http://bober.net.ua/
Цього року у конкурсі взяло участь 16 учнів Белеївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Діти з цікавістю і наполегливістю виконували завдання. Деякі моменти конкурсу ми зберегли на світлинах...
Цікаві завдання повністю поглинули їх увагу. Вони завзято повертались до задач, які не змогли розв'язати з першого разу. Учні змагались до останньої секунди часового ліміту.
Всім учням була цікавою участь у конкурсі і всі з нетерпінням чекають на результати, які стануть відомі у січні 2019 року. Хто хоче попробувати свої сили у розв'язуванні логічних задач, може скачати архів із завданнями та паролями.