середу, 25 квітня 2018 р.

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.
Виховання в сім’ї залежить від загальної культури батьків, яким гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення.
Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.
Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.
І тому, на виконання наказу управління освіти, молоді та спорту Долинської районної державної адміністрації в школі з 16 по 20 квітня 2018 року проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.
Протягом Тижня знань було організовано та проведено ряд заходів, а саме:
Ø загальношкільну лінійку, присвячену відкриттю Тижня знань;
Ø перегляд відеоматеріалів про правила поведінки дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, поводження з електричними і газовими приладами; набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення;
Ø поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності;
Ø відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та щодо надання першої допомоги травмованим і потерпілим.