суботу, 17 березня 2018 р.

Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів

12 березня в Белеївській школі були проведені заходи, щодо вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова відбулася низка різноманітних заходів.
Розпочалися урочистості з лінійки «Тарас Шевченко – України син».
В усіх класах було проведено єдину виховну годину «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!».
Крім цього, учні переглянули відеоролик: «Життєвий та творчий шлях поета».
Минуло 204 роки від дня народження Т. Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього став конкурс читців «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів» серед учнів школи, проведений вчителями української мови і літератури Матіїв А. І., Петрушкою Г. І.
Читання поезій  Т. Г. Шевченка викликало жваве зацікавлення у всіх присутніх.
Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!
Ми впевнені, що ці заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що
Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини…