вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Відкриття меморіальної дошки воїну-афганцю Годованцю Івану

21 жовтня 2018 року, привітне село Белеїв та його мешканці зустріли гостей з району для урочистого відкриття меморіальної дошки загиблому бойовому побратиму Годованцю Івану. Того дня на адресу загиблого афганця, з уст виступаючих, линули слова глибокої поваги та шани.
«На жаль, сьогодні вже 37 років, як Івана немає з нами.
Та він назавжди у нашій пам’яті», – зазначив голова районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Шістка Роман Петрович.
На урочистому відкритті меморіальної дошки були присутні: батько Івана Годованець Василь Михайлович, заступник голови районної ради Лаврів Михайло Миколайович, сільський голова Тюн Галина Михайлівна, начальник відділу культури Долинської РДА Гібчинський Володимир Іванович, директор школи Витвицький Михайло Миколайович та бойові побратими Івана.
Почесне право відкрити меморіальну дошку Івану Васильовичу надали голові районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Шістці Роману Петровичу. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїна-інтернаціоналіста, а священик місцевого храму,
о. Михайло освятив меморіальну дошку та провів заупокійний молебень. Відтепер молоде обличчя 20-річного ветерана Івана Годованця нагадуватиме юним белеянам про героя-випускника їхньої школи. А з огляду на сьогоднішні події на Сході України, дай Боже, щоб це була остання меморіальна дошка, яка висітиме на фасаді Белеївської школи.