пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Святковий захід до Дня матері

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається поважне свято – День матері. Цього року воно припало на 13 травня. А також щорічно 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї, що встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Встановлення цих свят покликане звернути увагу громадськості на численні проблеми сім’ї та жінки-матері.
Сім’я, як і матір, є основним елементом суспільства та берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина.
Надзвичайно теплим, по-домашньому затишним відбулося свято до Дня матері у Белеївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.
Розпочав урочистий захід директор школи виступом про роботу навчального закладу в 2017-2018 навчальному році перед педагогічним колективом та громадськістю.
Михайло Миколайович ознайомив всіх присутніх з результатами навчальних досягнень учнів, методичної та виховної роботи, з досягненнями учнів у олімпіадах, обласних та Всеукраїнських конкурсах, а також була надана інформація про фінансово-господарську діяльність. В обговоренні взяли участь батьки та педагоги.
«Мамо, ти у мене єдина у світі!» – під таким гаслом продовжився захід до Дня матері, який підготувала з класними керівниками і провела педагог-організатор Клебан Оксана Миронівна.
Діти віршами, піснями та теплими словами вітали своїх матусь, бабусь зі святом.
Дотепні сценки, танцювальні постановки, конкурси не давали занудьгувати впродовж насиченої програми.
Очі, що сяяли радістю, тепло та неймовірне захоплення, що відображалось в кожному русі дітей, в котрий раз доводить, що мама – не тільки перше слово для більшості дітей на світі, а й найрідніша наймиліша людина, якій так хочеться робити приємні сюрпризи.
Дітвора намагалась донести присутнім в залі, що "День матері" для них це – справді свято любові і пошани.
"У цілому світі мірою гідності людини вважається її подяка матері за життя, за всі її старання, виховання і самопожертву. Всі ми з дитинства і до останніх своїх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка все зрозуміє і пробачить", –  підсумовували учасники свята.